Skäftekärr

Sveaskog AB har sålt anläggningen till Fornverkstan ideell förening.

Fornverkstan ideell förening startades i början av 2000-talet av personer som arbetade på Järnåldersgården i Skäftekärr. Idag har föreningen medlemmar på norra Öland, men också från andra delar av Sverige och Danmark. Det är arkeologer, pedagoger, hantverkare och andra engagerade människor.

Säsongen 2020 kommer friluftsmuseet att vara tillgängligt för besök med mycket information, via skyltning och digitala medel. Under järnåldersdagarna i juli kommer man som vanligt ha full aktivitet med många deltagare på gården.

– Det är fantastiskt att vi entusiaster som varit med sedan starten får möjlighet att fullt ut vårda och utveckla detta område som vi lagt ner så mycket tid, möda och engagemang på, säger Fornverkstans ordförande Sofia Hermansson.

– Arvet av Vision Skäftekärr lever vidare! Det känns skönt att kunna landa visionens mål och syften till de mest engagerade – idag är en mycket bra dag!

 Artikeln publicerades 6 mars 2020 i Ölandsbladet
Cookies gör det lättare för oss att förse dig med våra tjänster. Med användningen av våra tjänster tillåter du oss att använda cookies.
Så här behandlar Skäftekärr ekonomisk förening dina personuppgifter